در حال بارگذاری ...
یادداشتی برای شرایط کرونایی تئاتر ایران

اگر مردم امکان آمدن به تئاتر را ندارند، تئاتر را بین مردم می بریم

مهدی صفی آبادی مدیر موسسه نغمه نمایش گستر باران طرح توجیهی ایجاد و ارائه خدمات هنری نمایشی با در نظر گرفتن خوراک فرهنگی لازم به عنوان «دکه سیار نمایش» را از برنامه های مفید برای شرایط کرونایی تئاتر ایران دانست.

همان طور که مورخان و صاحبان هنر از گذشته و تاریخچه هنر نمایش را ثبت کرده و نوشته اند و گذشته از آنچه که در یونان باستان به عنوان تئاتر در صحنه های ویژه آن، اندکی بیش از 2500 سال پیش صورت گرفته است، تاکنون کمتر هنرمند و محققی یافت شده که ریشه های تئاتر سیار و تئاتر محیطی را در آئین های نمایش و شبه نمایش هایی که ریشه در مناسک دینی دارد را نشناسد.

توسعه تئاتر با شعار «تئاتر برای همه» دیدگاهی است که بر سرلوحه تئاتر ایران قرار گرفته و ضروری است که با روند مجدانه و پیگیر خود و ابتکارات تازه و حضور همه جانبه هنرمندان نمایش در جهت توسعه و تعالی تئاتر ایران گام های مؤثری در این حوزه برداشته شود.

شیوه ای که از سال 90 با عنوان تئاتر سیار رونق بیشتری گرفته است، با قابلیت هایش به خوبی توانسته است در تحقق شعار، تئاتر برای همه که سالیان سال است توسط سیاست گذاران اداره کل هنرهای نمایشی به سرزبان ها افتاده است را عملیاتی کند.

با شروع فاز اول این حرکت در سال 90 و با استقبال مردمی در نقاط مختلف کشور موسسه نغمه نمایش گستر باران به همکاری گروه تئاتر آزادگان و آموزشگاه هنرهای نمایشی چهارسو بر آن شده ایم که برنامه ای مدون را تهیه و به سمع و نظر مسئولین امر برسانیم تا با همدلی ارگان های مربوطه انشاالله در مسیر شناسایی و معرفی بیشتر تئاتر و تحقق شعار تئاتر و در شرایط حال حاضر تئاتر ایران برای همه حرکتی مفید و عملیاتی صورت دهیم.

لذا برای تکامل و فرآیند آفرینش و به منصه ظهور رسیدن این مهم درجهت جذب حداکثری مخاطبین در بخش های مختلف دکه سیار نمایش به عنوان یک پروژه استانی طراحی و ساماندهی شد.

امید داریم فعالان این نوع اجرای نمایش با تمام شرایط و امکانات لازم برای اجرای آثار نمایشی در قید و بند تالارهای نمایشی نمانند و بر جای جای شهر از دورافتاده ترین نقاط تا مرکز شهر حرکت کرده و با آثاری که به اجرا در می آورند، ضمن عرضه نمایش هایی مؤثر و با محتوا که به طور قطع در ارتقاء فرهنگ و هنر و دغدغه های شهروندی در مناطق حاشیه ای شهر تا مناطق مرکزی و جذب تماشاگران به این هنر والا مؤثر باشند.

انشاالله با این حرکت تازه و نگاه مدرن گروه اجرایی در ارائه تئاتر بصورت مستقیم و در پکیج هایی به عنوان خوراک فرهنگی جامعه  بر گستره علاقمندان به تئاتر افزوده شود.

 

مهدی صفی آبادی

طراح و مجری طرح دکه سیار نمایشی با رویکرد شهر خلاق در استان خوزستان




مطالب مرتبط

استاندار خوزستان: جشنواره فیلم تئاتر ایران، فرصتی برای معرفی فرهنگ صلح‌دوستی ایرانیان به جهانیان است

استاندار خوزستان: جشنواره فیلم تئاتر ایران، فرصتی برای معرفی فرهنگ صلح‌دوستی ایرانیان به جهانیان است

علی‌اکبر حسینی محراب، استاندار خوزستان، با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم تئاتر ایران، این رویداد را فرصت تجربه‌اندوزی برای جامعه هنرهای نمایشی و معرفی فرهنگ صلح و دوستی مردم کشورمان به جهانیان دانست.

|

نظرات کاربران