در حال بارگذاری ...
در نشست مدیرکل هنرهای نمایشی و هیئت رئیسه انجمن نمایش خوزستان مطرح شد؛

توجه ویژه به تئاتر خوزستان ضروری است

نشست مشترک مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی خوزستان و شورای راهبردی تئاتر خوزستان برگزار شد.

به گزارش تئاتر خوزستان، نشست مشترک شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک نادری مدیر هماهنگی استانهای اداره کل هنرهای نمایشی، حجت الاسلام و المسلمین مهدی بهداروند و هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی خوزستان و شورای راهبردی تئاتر خوزستان در حاشیه مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره ملی تئاتر لاله های سرخ در اندیمشک برگزار شد.

در ابتدای این نشست شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از سفر مجدد به استان خوزستان گفت: استان خوزستان با ظرفیت بالای هنرهای نمایشی و دارا بودن تعداد بالای هنرمندان تئاتر و بیشترین تعداد گروه های ثبت شده و همچنین دارا بودن بیست و هشت دفتر انجمن هنرهای نمایشی در سطح کشور ویژه و خاص است.

شهرام کرمی اظهار کرد: دانش بالای هنرمندان تئاتر خوزستان و تعداد بالای هنرمندان تحصیلکرده هنرهای نمایشی، از این استان یک چهره علمی ساخته است.   

 

توجه جدی تر به آموزش تئاتر در خوزستان

در ادامه این نشست محمد یاقوت پور رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان گفت: انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان با دارا بودن بیست و هشت دفتر شهرستانی و 66 گروه ثبت شده و همچنین رویدادها و جشنواره های گوناگون دارای بیشترین آمار در میان استانهای کشور هستند و این مهم نگاه ویژه ای را به لحاظ مالی و سخت افزاری از سوی اداره کل هنرهای نمایشی به خوزستان می طلبد.

یاقوتپور در ادامه گفت: یکی از موارد درخواستی تجهیز دفتر انجمن هنرهای نمایشی استان در اهواز و دفاتر سه نقطه استان در شمال، شرق و غرب استان به عنوان دفاتر مرجع برای پیگیری امورمناطق چهارگانه مدیریتی انجمن با توجه به وسعت جغرافیایی استان خوزستان است.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان در ادامه اظهار کرد: با توجه به تجهیز دوازده پلاتوی استان، درخواست تجهیز بخشی از تالارهای استان به جهت حمایت از تولیدات نمایشی توسط اداره کل هنرهای نمایشی کشور را داریم.

یاقوتپور در پایان درخواست اعزام استاد طراز اول کشوری برای برگزاری ورک شاپ های تخصصی تئاتر در استان را داد و اعلام آمادگی نمود در صورت تامین هزینه حق الزحمه و اعزام استاد از طرف اداره کل هنرهای نمایشی کشور، هزینه اسکان و پذیرایی یک هفته هنرجویان توسط انجمن هنرهای نمایشی استان تامین گردد.

 

ضرورت نگاه متفاوت به تئاتر خوزستان

در ادامه حسین ذوالفقاری رئیس شورای راهبردی تئاتر استان خوزستان ضمن معرفی ساختار شورای راهبردی تئاتر خوزستان گفت: در طی دو سالی که از تاسیس شورای راهبردی تئاتر خوزستان گذشته، در ابتدا تلاش کردیم نگاه مدیران را به ضرورت تشکیل شورای راهبردی معطوف نمائیم و سپس طی 45 سفر به 28 شهر استان خوزستان، نیازسنجی سخت افزاری و نرم افزاری شهرستانها و هنرمندان حوزه تئاتر را انجام دادیم که در این مسیر دوازده پلاتوی استان با مبلغی در حدود 160 میلیون تومان مجهز به سیستم نور و صوت حرفه ای شدند و همچنین در این سفرها رویدادهای نمایشی که با توجه به بضاعت هر شهرستان با مشارکت بخش خصوصی و صنعتی تعریف و برنامه ریزی شده و به صورت دوسالانه برگزار خواهند شد.

ذوالفقاری با توجه به خواستگاه دفاع مقدس در استان خوزستان گفت: جشنواره فتح خرمشهر و جشنواره لاله های سرخ دو جشنواره ملی دفاع مقدس در استان خوزستان هستند که متاسفانه خروجی به جشنواره فجر ندارند و انتظار داریم که با موافقت اداره کل هنرهای نمایشی کشور خروجی برای این دو جشنواره مشخص و تعریف شود.

حسین ذوالفقاری در ادامه اظهار کرد: جشنواره تئاتر استان خوزستان با حضور بیش از40 گروه متقاضی برگزار شد و دو نمایش به عنوان برگزیده به دبیرخانه جشنواره فجر معرفی شدند و یک نمایش هم به دبیر جشنواره معرفی شد و این ظرفیت با توجه به کیفیت بالای آثار نمایشی اصلن نشان از ظرفیت بالای تئاتر خوزستان نیست و خواهشمندیم که این ظرفیت برای استانهای بزرگ تغییر یابد.

حسین ذوالفقاری در پایان گفت: تاسیس خانه تئاتر استان خوزستان و صندوق حمایتی هنر از جمله مواردی است که در اولویت فعالیت های شورای راهبردی تئاتر استان خوزستان قرار دارد و همچنین راه اندازی برنامه زنده تلویزیونی تئاتر با عنوان «چهارسو» از صدا و سیمای مرکز خوزستان که به زودی هر هفته به روی آنتن می رود.

 

توجه جدی به اجرای عمومی و تبادل اجرایی آثار نمایشی

در ادامه این نشست ساسان شکوریان نائب رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در خصوص تمرکز بر اجراهای عمومی در شهرستانهای استان گفت: طرح تبادل اجرایی گروه های نمایشی شهرستانهای استان با هم و همچنین با استانهای همجوار در دستور کار انجمن هنرهای نمایشی استان و شورای راهبردی تئاتر خوزستان قرار دارد و در این زمینه شهرستانهای بهبهان با شهرستانهای اهواز، امیدیه و استانهای بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان اندیمشک نیز با استان مرکزی این تبادل را در چندین نوبت انجام داده اند و با توجه به سیاست اداره کل هنرهای نمایشی بر اجراهای عمومی آثار نمایشی، اکنون خواستار تعریف ساز و کار حمایتی از این طرح جهت ادامه از سوی اداره کل هنرهای نمایشی هستیم.

ساسان شکوریان در ادامه در خصوص اجراهای عمومی آثار نمایشی در استان خوزستان گفت: در سال 1396 در کل استان 1680 شب اجرای نمایشی داشته ایم که بدون شک با حمایت از گروه های نمایشی استان خوزستان این تعداد اجرا در سال جاری رو به افزایش است و در راستای حمایت از تولیدات سامانه بلیت فروشی تئاتر ubelit.com در سی امین جشنواره استان خوزستان آغاز به کار نمود و از ابتدای دیماه 97 نیز سیستم یکپارچه بلیت فروشی تئاتر در استان خوزستان آغاز به کار خواهد نمود.

شکوریان مدیر درگاه تئاتر خوزستان در خصوص فعالیت های درگاه تئاتر خوزستان گفت: از دیماه نود و چهار درگاه تئاتر خوزستان از زیر مجموعه درگاه تئاتر ایران شروع به فعالیت نمود و در طی این مسیر همواره در کنار هنرمندان پرتلاش تئاتر خوزستان منعکس کننده اخبار و گزارش فعالیتهای نمایشی، رویدادها و جشنواره ها، کارگاه های آموزشی و ... بوده است و در آخرین ارزیابی انجام شده توسط مدیر درگاه تئاتر ایران، درگاه تئاتر خوزستان به عنوان درگاه برتر کشور معرفی گردید.

مدیر درگاه تئاتر خوزستان گفت: امکانات و بانک های مختلفی در درگاه تئاتر خوزستان جهت استفاده هنرمندان تئاتر خوزستان قرار داده شده است که معرفی دفاتر شهرستانها، معرفی گروه های پروانه دار نمایشی استان، معرفی دوره های آموزشی، معرفی شورای راهبردی تئاتر خوزستان، پنل جشنواره های مختلف تئاتر خوزستان و ... از جمله این موارد هستند.

 

توجه ویژه به ساختار گروه های نمایشی پروانه دار

در ادامه این نشست حمیدرضا سالاروند عضو هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در خصوص حمایت از بخش خصوصی گفت: درجهت حمایت از بخش خصوصی جهت مشارکت در تولید تئاتر و برگزاری رویدادها لازم است اداره کل هنرهای نمایشی بسته حمایتی تعریف نماید.

سالاروند در ادامه اظهار داشت: با توجه به واگذاری تالارهای نمایشی به بخش خصوصی لازم است اداره کل هنرهای نمایشی کشور با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تالارها را به انجمن هنرهای نمایشی استانها و شهرستانها واگذار نماید.

حمید سالاروند در خصوص گروه های نمایشی ثبت شده گفت: با توجه تعداد 66 گروه ثبت شده در استان خوزستان و تعداد زیاد گروههایی که هنوز امکان ثبت را نداشته اند، و با توجه به ضرورت انجام بعضی تغییرات در گروههای نمایشی پروانه دار، اداره کل هنرهای نمایشی امکان ثبت جدید و همچنین جابجایی و تغییر در هسته مرکزی و اعضای پیوسته گروه های ثبت شده را فراهم نماید.

 

تعزیه خوزستان و نیاز به حمایت بیشتر

در ادامه این نشست عبدالمحمد نعناکار خرانه دار انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در خصوص حمایت از هنر تعزیه استان گفت: هنر شبیه خوانی و تعزیه استان خوزستان با توجه به تاریخچه و قدمتی که در شهرهای مختلف از جمله شوش، شوشتر، بهبهان، دزفول، اهواز و سایرشهرستانها دارد نیاز به توجه و حمایت بیشتری از سوی اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران دارد.

 

تئاتر خوزستان در این سالها پوست اندازی کرده است

در بخش بعدی این نشست اتابک نادری مدیر هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی گفت: بسیار خوشحالم که اعلام کنم تئاتر خوزستان در طی این سالها پوست اندازی کرده و جهش و پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

اتابک نادری با توجه به موارد مطرح شده توسط هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان و شورای راهبردی تئاتر خوزستان اظهار کرد: رصد تمامی فعالیت تئاتر استانها توسط پورتال تئاتر استانها انجام می پذیرد و تمامی گروه های نمایشی و انجمن ها می بایست فعالیت خود را از طریق «درگاه تئاتر خوزستان» منتشر نمایند.

نادری افزود: ثبت گروه های نمایشی به صورت سالیانه انجام می شود و آمار ثبت گروه های بودجه ای و سالیانه است و شاکله آن ثابت است و در حقیقت گروه های نمایشی پروانه فعالیت را از اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت می نمایند.

مدیر هماهنگی تئاتر استانها در خصوص برگزیدگان جشنواره های استان گفت: شیوه نامه برگزاری جشنواره های استانی ثابت است و طبق تعریف از هر جشنواره دو نمایش برگزیده معرفی خواهند شد و تعداد بیشتر آثار معرفی شده می توانند از بخش مرور متقاضی حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر باشند.

نادری در خصوص حمایت از هنر تعزیه گفت: در بخش تعزیه با توجه به مردمی بودن این هنر، در مورد بیمه هنرمندان تعزیه کار شده و هنرمندان تعزیه استان می توانند از این امکان بهره مند شوند.

 

دانش هنرمندان تئاتر خوزستان ویژه است

در بخش پیایانی این نشست شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه آموزش نیازمند برنامه ریزی و توجه بنیادی در استانها هستیم و چون نگاه علمی به تئاتر دارم از حوزه آموزش در استان خوزستان حمایت جدی می کنم.

مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بالای هنرمندان تئاتر خوزستان و حجم بالای تولیدات، از گروه های نمایشی و تولیدات نمایشی انجام گرفته حمایت لازم خواهد شد.

شهرام کرمی در پایان گفت: تاسیس خانه تئاتر در خوزستان مورد حمایت است و امیدوارم با سرعت بیشتر برنامه های مطرح شده در استان خوزستان را پیگیری و به سرانجام برسانیم.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران