دکتر سعید اسدی دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر:
تولید آثار نمایشی باید مستمر و پیوسته باشد

دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر با بیان اینکه رویداد محوری از مشکلات هنر در ایران است، اظهار کرد: تولید آثار هنری نباید تنها برای جشنواره باشد، بلکه باید تولید آثار به صورت مستمر صورت گیرد.
به گزارش «تئاتر خوزستان»، سعید اسدی دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر، در آیین گشایش نخستین جشنواره تئاتر فجر استانی گفت: امسال هفت استان خوزستان، بوشهر، فارس، یزد، مازندران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به عنوان میزبانان جشنواره فجر استانی انتخاب شدهاند.
وی با بیان اینکه این جشنواره در بازه زمانی ١٠ تا ٢٩ دی ماه برگزار میشود، افزود: از اتفاقات مهم جشنواره که سال گذشته نیز شاهد آن بودیم این است جشنواره فجر استانی برگزار شود و برای برگزاری آن فلسفه متفاوتی را پیگیری میکنیم.
اسدی در توضیح علت برگزاری جشنواره فجر استانی توضیح داد: ویژگی جشنوارهها این است که در یک استان و شهری به صورت متمرکز برگزار میشوند و در این راستا عصاره تئاتر را از جهان یا حوزهای گردآوری و بر روی صحنه میبرند.
وی با بیان اینکه مفهوم جشنواره به معنای گردهمایی، گفتگو و در کنار هم بودن برای تبادل تجربه، اندیشه و احساسات و همدلی است، اضافه کرد: در واقع جشنواره جشن آگاهی، هنر باروری و زایش آنچه به روی صحنه میآید و از سوی هنرمندان عرضه میشود، است.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر ادامه داد: این زایش و در واقع آنچه که هنرمندان به روی صحنه میبرند، اجتماعی از اندیشه، خردورزی و آگاهی است که باید همیشه بزرگ داشته شود و برایش جشنی به پا کرد.
وی با بیان اینکه حیات و مانایی تئاتر ایران به دو مولفه مهم بستگی دارد، اذعان داشت: یکی از این مولفهها این است که جشنواره باید حاصل تولیدات تئاتر ایران باشد و تولیداتی که در یک سال اتفاق میافتند را به نمایش بگذارد.
اسدی خاطر نشان کرد: جشنواره باید به عنوان عرصهای باشد که تولیدات تئاتر ایران را در خود نشان دهد، جشنواره باید به این معنا برگزار شود که جریان مستمر اجرای عمومی در شهرها و استانها را پیگیری کنیم و کارهای پخته و با کیفیتتر که ارتباط موثرتر با مخاطب داشتهاند را بر صحنههای جشنواره ببینیم.
وی از مهمترین مشکلات هنر در ایران را رویداد محوری عنوان کرد و اظهار کرد: بسیاری وقتها بودجههای دولتی صرف رویداد میشوند و جشنواره گرایی اگر به معنای گردهمایی و تبادل نباشد تنها تبدیل به رویدادهای موسمی خواهد شد که این رویدادها اغلب نیز اگر با شتاب برگزار شوند اثر بخشی خود را نخواهند داشت.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر افزود: بر این اساس جشنوارهها قرار است بازتاب تولیدات و آثاری باشد که به مخاطب خود پاسخ داده باشند و تئاتر به مردم رو کرده باشد نه به هنرمندان، چرا که جشنوارهها معمولا مخاطبشان هنرمندان هستند.
وی ادامه داد: جشنواره تئاتر فجر امسال و سالهای پیش در برخی استانها دارای برجستگی کیفی و فکری بوده است و بهترین آثار از لحاظ کیفی و بیشترین از لحاظ کمی از استانهایی بر آمدهاند که در آنها اجرای مستمر تئاتر به معنای اجرای عمومی وجود داشته است.
اسدی تصریح کرد: در بررسی آثار سهمیهبندی منطقهای برای دعوت از آثار نداریم بلکه ملاک ما کیفیت است و کیفیت آثار ما را وادار کرده است آن ها را دعوت کنیم.
وی با بیان اینکه درخواست ما این است که جریان مستمر تئاتر و اجرای عمومی در استانها به شکل جدی پیگیری شود، گفت: اثر گذاری و پایداری ارزشها، مفاهیم و فرهنگ اصیل درخشان ما در این جریان میتواند اتفاق افتد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر مولفه دیگر ماندگاری تئاتر کشورمان را تبادل تجربه عنوان کرد و افزود: آینده تئاتر در ایران وابسته به آن چیزی است که در دنیا تجربه شده، تولید تئاتر در یک سال نباید به یک اجرای عمومی در یک سالن یا حضور در یکی دو جشنواره تمام شود.
وی خاطر نشان کرد: تئاتر نیازمند سفر است و همه شهرهای ایران حتی شهرهای کوچک این امکان را دارند که میزبان تئاتر باشند و این موضوع از ویژگیهای جشنواره تئاتر استانی است به طوری که این امکان و شرایط فراهم میشود تا در استانهای میزبان آثاری از مناطق دیگر اجرا و این آثار دیده شوند.
اسدی ادامه داد: از اتفاقات خجسته در فجر استانی در خوزستان، این است که در استان خوزستان با درایت ایجاد شده، جشنواره فقط در مرکز نیست و در همه شهرهای استان برگزار شده که امیدواریم این الگو در سایر استانها نیز اجرا شود تا ایده تئاتر برای همه ایران محقق شود .
وی در ادامه سخنان خود گفت: خوزستان ظرفیتهای بالایی در حوزههای هنری و به ویژه حوزه تئاتر دارد و از مسئولان این استان خواستاریم در جهت توسعه زیرساختهای مورد نیاز و استمرار اجرای عمومی حمایت بیشتری از هنرمندان خوزستانی داشته باشند.
نخستین جشنواره تئاتر فجر استانی خوزستان از تاریخ هشتم الی پانزدهم دیماه به دبیری محمد یاقوتپور برگزار می شود.