در حال بارگذاری ...
با رونمایی از پوستر نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی ایران؛

طرح نقوش «جام زندگی» بر پوستر جشنواره جشنواره آیینی سنتی نقش بست

با رونمایی از پوستر نوزدهمین جشنواهر نمایش های آیینی سنتی ایران در تهران، طرح نقوش «جام زندگی» به عنوان نماد نمایش در خوزستان بر پوستر جشنواره نقش بست.

به گزارش تئاتر خوزستان، مراسم رونمایی از پوستر نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، عصر سه‌شنبه، هشتم مردادماه 98 در خانه - موزه خیمه‌شب‌بازی با حضور شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، مدیران اداره کل هنرهای نمایشی و هنرمندان تئاتر برگزار شد.

در طراحی پوسترهای این دوره از جشنواره طرح نقوش «جام زندگی» که متعلق به سه هزار سال قبل است و در منطقه ارجان بهبهان کشف شده به عنوان اثری کهن که دارای زندگی و آیین و سابقه نمایش در آن دوره از تاریخ است استفاده شده است.  

در مراسم رونمایی پوستر جشنواره،‌ مهدی دوایی طراح پوسترهای این دوره از جشنواره عنوان کرد: چیزی که ما را دورهم جمع کرده علاقه و پیوندی فرهنگی به نام «ایران» است که عشق‌بازی با این واژه را برای هرکدام از ما که در کار هنر هستیم به نحوی فراهم می‌کند.

وی با اشاره به المان‌های به کار گرفته‌شده در طراحی پوسترهای جشنواره گفت: مرغ عَلَم که در «علامت» و تعزیه استفاده می‌شود و تصویر یک مرغ عصر مفرغی نمادهایی بودند که برای طراحی بکار رفتند. ضمن اینکه جام اَرجان به‌عنوان اثری کهن که زندگی و آیین در آن وجود دارد، آن‌قدر بکر بود که می‌شد برای این طرح از آن استفاده کرد.
دوایی همچنین خطوط استفاده‌شده در طراحی پوستر را متعلق به میرزا غلامرضا اصفهانی از خوشنویسان مشهور دوره قاجار معرفی کرد.

در این مراسم که با اجرای، نقالی و روایتگری مرشد میرزاعلی برگزار شد؛ شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نماشی،حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، داوود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره، طیبه سیاوشی نماینده مجلس شورای اسلامی، بیژن شکرریز استاد دانشگاه و مستندساز، محمد حسین ناصربخت، ستاره اسکندری، علی یداللهی، اتابک نادری، مهدی حاجیان،پیمان شریعتی، محسن حسن زاده، میثم یوسفی، محسن میرزاعلی نقال، مرشد ورمرزیار،  هادی حوری، میلاد مولوی، مرشد علاالدین قاسمی، احمد عزیزی تعزیه خوان، امیرسلیمانی مقدم نوازنده تعزیه، سامان خلیلیان، غلام بابوته، حسین طاهربخش طراح صدا، سمانه شعبانی، بهزاد امیری، نسیم یاقوتی عروسک ساز، رضا علوی، پریسا سیمین مهر نقال، مجید گیاهچی، ابوالفضل حاجعلی خانی، صفرعلی محمدزاده خمیه شب باز، شاهد پیوند، مریم معترف، هما جدیکار، خانواده زنده یاد مرتضی خمسه ای خیمه شب باز، مرشد احدی، داوود داداشی، علی فتحعلی و ... حضور داشتند.

«جام ارجان» به عنوان یکی از آثار مکشوفه گنجینه ارجان است که متعلق به کیدین هوتران پادشاه دوره عیلامی نو است که در سال 1361 در منطقه ارجان در نزدیکی بهبهان در استان خوزستان کشف شد.

در «جام زندگی» نقوش مختلفی حکاکی شده است که زندگی، آیین مردم آن منطقه، اجرای جشن و موسیقی و نمایش را در خود دارد و یکی از اسناد مهم نمایشی است که در سومین جشنواره منطقه ای نمایش های آیینی سنتی نرگس ارغون در استان خوزستان به عنوان نماد نمایش در خوزستان از آن استفاده شد.  




مطالب مرتبط

نظرات کاربران