در حال بارگذاری ...
به بهانه تازه ترین اجرای گروه تئاتر زهور اهواز

«رأس صلاه ظهر» نمایشی با مضمون جنگ

«سید صادق فاضلی» متولد ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ در شوش دانیال است. او مدرک درجه ۳ هنری (معادل کارشناسی کارگردانی) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد...

«سید صادق فاضلی» متولد 15 خرداد 1342 در شوش دانیال است. او مدرک درجه 3 هنری (معادل کارشناسی کارگردانی) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد.

به گزارش «تئاتر خوزستان»،  سید صادق فاضلی متولد 15 خرداد 1342 در شوش دانیال است. او مدرک درجه 3 هنری (معادل کارشناسی کارگردانی) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد. در جشنواره بین‌المللی فجر در سال 87 از او به عنوان یکی از 30 چهره برتر تئاتر در 30 سال پس از انقلاب تقدیر شد. از کودکی به هنر تئاتر علاقه داشته و در دوران قبل از انقلاب به صورت تجربی و آماتور در مدرسه کار می‌کرد و در سال 1355 در جشنواره تئاتر امور تربیتی اولین حضور نسبتا جدی را در تئاتر تجربه کرد اما در زمان جنگ ایران و عراق در سال 1359 در جبهه تئاتر را به صورت جدی‌تر آغاز کرد.
این کارگردان خوزستانی در سال 1373 با نمایش «آن سوی رویاهای من» در جشنواره سراسری تئاتر دفاع مقدس شرکت کرد و در سال بعد با نمایش «عیوق» در جشنواره تئاتر استانی به مقام دوم دست یافت.
فاضلی در تئاتر خوزستان برای اولین بار تئاتر بومی و فلکلوریک عربی را تجربه و معرفی کرد. او در سال 1375 در جشنواره سراسری تئاتر دفاع مقدس مقام برگزیده دوم کشور را با نمایش «خدای عشق» کسب کرد و در سال 1376 نمایش «زهور» را در استان اجرا کرد.
 فاضلی در سال 1379 با نمایش «لیلوا» در تئاتر خوزستان مقام اول را به دست آورد و با همین نمایش برگزیده جشنواره منطقه ای شد و به جشنواره بین المللی تئاتر فجر راه یافت. او در این جشنواره جایزه بازیگر سوم مرد را کسب کرد. این کارگردان در سال 1382 با نمایش «نقل آخر» در جشنواره بین المللی تئاتر ایران زمین مطرح شد.
فاضلی در سال 1383 مقام اول تئاتر را با نمایش «یزرا» در جشنواره سراسری دفاع مقدس به دست آورد. او در سال 87 با نمایش «خوشبختی در ساعت 6 بامداد» مقام اول جشنواره استان را کسب کرد و در سال 88 نیز با نمایش «پالتوی خیس» مقام اول خوزستان را به دست آورد.
وی ‌چند دوره دبیر جشنواره‌های استانی و منطقه ای نفت و دیگر جشنواره‌ها بوده و در ‌چند جشنواره هم به عنوان داور حضور داشته است. فاضلی به مدت 4 سال رئیس انجمن نمایش اهواز بوده و تا کنون در بیش از 30 نمایش بازی کرده و بیش از 20 سال سرپرستی یکی از گروه‌های حرفه ای تئاتر خوزستان را داشته و دارد.

نمایشی با دو دکور
فاضلی هم اکنون نمایش «رأس صلاه ظهر» را روی صحنه دارد. او درباره این نمایش که مضمونی دفاع مقدسی دارد، به خبرنگار همشهری می‌گوید: این نمایش شامل دو قصه و در واقع دو نمایش است که همزمان روی صحنه اجرا می‌شوند. این دو قصه یا دو نمایش با دو دکور مجزا و تلفیقی از رئالیسم و سوررئالیسم هستند.
کارگردان 54 ساله خوزستانی می‌گوید: برای اولین بار است که این گونه اجرا را تجربه می‌کنم. حدود سه ماه برای آماده سازی این نمایش تمرین کردیم و از تاریخ ۱۶ اردیبهشت تا 5 خرداد در تالار آفتاب اهواز روی صحنه است.
به گفته او بازیگرانی همچون حمید زاهد نمازی، نیلوفر مبارک غله کار، سید احمد موسوی، معصومه داغری، سید جاسم موسوی، مهناز کعبی و سینا سوری در نمایش «راس صلاه ظهر» ایفای نقش می‌کنند.
همچنین عوامل اجرایی این نمایش به گفته او عبارتند از: مهدی حسامی (بازیگردان)، احسان عباسی (مشاور)، شاهین داستار (دستیار کارگردان)، محسن دستنایی و مجتبی اعزازی (گروه کارگردانی)، مجتبی اعزازی (طراح صحنه و اجرای دکور)، ماندانا محمودی خواه (مدیر صحنه)، سارا فاضلی (انتخاب موسیقی)، پگاه معصومی (منشی صحنه)، رضا سرخی، راحله سرخی، سعید رضایی، احمد پسندیده، آرمان فلاحت، زینب عندلیب و نیلوفر منصوری (همکاران صحنه).
 
مضمون و داستان نمایش
کارگردان نمایش «رأس صلاه ظهر» درباره مضمون و داستان این نمایش می‌گوید: این نمایش با تِم جنگ و براساس زندگی و شهادت «حشمت الله ترک زاده» نوشته و اجرا شده است.
فاضلی می‌گوید: شهید ترک زاده معاون گردان نصر بود و در سال 1361 در منطقه ملیحان و کانال بیوض به شهادت رسید و سر شهید که از تنش جدا شده بود در منطقه جنگی جا ماند و ناپدید شد تا اینکه...
 
گروهی که 30 ساله شد
فاضلی در ادامه درباره گروه تئاترش با نام «زُهور» که امسال 30 ‌ساله شده است، می‌گوید: این گروه امسال سی امین سال فعالیت خودش را با اجرای این نمایش جشن گرفت. این گروه از سال 1366 با نام گروه تئاتر «صنعت نفت» در تالار نفت فعالیت خود را آغاز کرد و تا الان 150 نمایش اجرا کرده است.
این کارگردان می‌گوید: زهور، تنها گروه منسجم و با سابقه تئاتر خوزستان است که بسیاری از اعضای آن از 30 سال قبل همچنان عضو این گروه مانده‌اند و با این گروه فعالیت می‌کنند. مثلا حمید زاهد نمازی از سال ۱۳۶۰ با بنده همکاری و دوستی داشته و بیش از ۳۶ سال کنار من کار تئاتر کرده که این رکورد همکاری به نظر من در کشور بی سابقه و یا حداقل کم سابقه است.
او درباره سابقه گروه تئاتر «زهور» همچنین می‌گوید: گروه تئاتر «زهور» در تمام جشنواره‌های معتبر کشور شرکت کرده و جوایز برتری در جشنواره بین المللی فجر، دفاع مقدس، سوره ماه، فتح خرمشهر و همچنین جشنواره‌های استانی و دیگر جشنواره‌ها دریافت کرده است.
 
کارنامه 30 ساله فاضلی
برخی از نمایش‌هایی که سید صادق فاضلی نوشته و کارگردانی کرده است به این شرح است: مسافرخانه 1355، حجر بن عدی 1358، بهشت من اینجا 1359، صدام در دام 1360، بازگشت 1362، حقه‌های شیطان 1370، دیدار آن سوی خطوط موازی 1370، ساحره 1371، مسیح می‌گرید 1372، عیوق 1373، آن سوی رویاهای من 1374، رویای یک شب تابستان 1374، خدای عشق 1375، زهور 1376، پهلوان اکبر می‌میرد 1378، موعود 1378، لیلوا 1379، نقل آخر 1382، یزرا 1382، پیچک 1384، غزال 1385، و آن ستاره خواب چندم زمین است؟ 1386، عطش 1386، غروب شام 1386، خوشبختی در ساعت 6 بامداد 1387، روایت عشق 1387، پالتوی خیس 88، آتیه 1389، افسانه بهار 1389، اربعین 1389، غریبانه 1390، گل یاس 1391، کوارتت پر 1392، گل زخم 1392 و جایی در میان خوک‌ها 1393.

پیشکسوتان خوزستان از کارهای فاضلی می‌گویند
در شب های اجرای نمایش «راس صلاه ظهر»، پیشکسوتان تئاتر استان همواره پای ثابت این نمایش بودند. «سعید بهروزی» پیشکسوت تئاتر خوزستان درباره اجرای این نمایش به همشهری می‌گوید: حضور گروه تئاتر «زهور» روی صحنه که یک کار ارزشی را ارائه می‌دهند، ارزشمند است.
بهروزی ادامه می‌دهد: فاضلی افتخار تئاتر و صحنه است. او بر ما منت می‌گذارد و با وجود تمام مشکلات تئاتر، به کارش ادامه می‌دهد و این کار ارزنده را روی صحنه آورده است. وی می‌افزاید: این گروه هنرمندانی هستند که با سختی و با تمام توان به میدان می‌آیند و بی هیچ توقع و انتظاری با تماشاگران ارتباط برقرار می‌کنند. آنها وظیفه خطیری بر عهده دارند که از پس آن بر می‌آیند و همواره در یک مسیر گام بر می‌دارند و آن مسیر دفاع مقدس است.

«عبدالامیر بیت سوده» دیگر پیشکسوت تئاتر خوزستان هم در این باره به همشهری می‌گوید: سابقه گروه «زهور» و آقای فاضلی در این جا قابل گفتن نیست. او باسواد، هنرمند و نویسنده قابلی در حوزه دفاع مقدس کشور است.

«حسن سلیمی فر» پیشکسوت دیگری در تئاتر است که به همشهری می‌گوید: گروه آقای فاضلی و کارهای او جذبه ای دارند که مدام به آن اضافه ولی از جذبه بقیه کم می‌شود.

وی می‌گوید: 30 سال است که پیگیر کارهای این گروه هستم؛ قدرت دافعه آنها کم و جاذبه‌شان زیاد است.




مطالب مرتبط

با آیینه‌ای در برابرش منوچهر بهارلویی ...

با آیینه‌ای در برابرش منوچهر بهارلویی ...

سیدصادق فاضلی: چمچیر نه منوچهر، شمشیر. چون شمشیرم شکست نه چون چمچیرم چکست ...! اینقدر نخند سر تمرین ... آیینه‌ای مقابلم گذاشتم و به جای خودم تو رو تو آینه می‌بینم، چقدر تیک داره گردنت، ...

|

در گفت‌و‌گو با سیدصادق فاضلی، کارگردان نمایش «آرش، روایتی دیگر» مطرح شد

20 سال انتظار کارگردان خوزستانی برای اجرای اثری از بهرام بیضایی
در گفت‌و‌گو با سیدصادق فاضلی، کارگردان نمایش «آرش، روایتی دیگر» مطرح شد

20 سال انتظار کارگردان خوزستانی برای اجرای اثری از بهرام بیضایی

سیدصادق فاضلی، کارگردان نمایش «آرش، روایتی دیگر» که در اهواز روی صحنه است، می‌گوید برای اقتباس از اثر بزرگ بهرام بیضایی و به صحنه بردن آن، 20 سال انتظار کشیده است.

|

سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خوزستان برگزیدگان خود را شناخت

سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خوزستان برگزیدگان خود را شناخت

آیین پایانی سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر استان خوزستان جمعه 3 آذر 1402 برگزار شد و در بخش صحنه‌ای نمایش‌های «اول‌شخص مفرد» به کارگردانی مهدی آشوغ از اندیمشک، نمایش «سایلنت هملت؛ سایلنت» به کارگردانی میلاد هارونی از اهواز و نمایش «رسم‌الخط» به کارگردانی ایوب بختیاری از اهواز؛ ...

|

نظرات کاربران