در حال بارگذاری ...

گرمای تئاتر در روزهای سرد خوزستان

نخستین جشنواره تئا‌تر استانی خوزستان از ۱۰ دی در شهرستان اهواز آغاز شد و برنامه‌های این جشنواره که در اهواز به دبیری محمد یاقوت‌پور، رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در حال برگزاری است شامل کارگاه‌های آموزشی، برپایی همایش، آیین افتتاحیه، اجرای نمایش و پخش فیلم تئاترهای منتخب فجر استانی در شهرستان‌های اهواز، اندیمشک، بهبهان، ‌آبادان، دزفول، ماهشهر و خرمشهر است. در برنامه‌های این جشنواره و در کارگاه‌ها از اساتید بین‌المللی و مجرب و برای اجرا‌ها از کارگردانان صاحب سبک و بر‌تر کشور بهره برده شده است.

به گزارش «تئاتر خوزستان»، رئیس مرکز هنرهای نمایشی کشور در آیین گشایش نخستین جشنواره تئا‌تر استانی خوزستان گفت: ‌امیدوارم اتفاقاتی مانند جشنواره فجر استانی خروجی خوبی برای استان داشته باشند.
«مهدی شفیعی» افزود: خوشحالم که دستور ساخت ۱۰ سالن نمایشی در ۱۰ شهر استان داده شده و استاندار در این زمینه قول همکاری داده است. خوزستان به این زیر بنا برای رقم زدن اتفاقات خوب و تاثیرگذار نیاز دارد. امیدوارم مدیریت این سالن‌ها هم به هنرمندان واگذار شود.
شفیعی گفت: خصوصی شدن تالار‌ها و واگذاری آن‌ها اتفاق بدی است که گریبان اهالی تئا‌تر را گرفته است و امیدوارم دیگر این اتفاق نیفتد. این تالار‌ها برای مرتفع شدن مشکلات و کمبود فضا ساخته شده‌اند. اما به بخش خصوصی واگذار شدند که دغدغه هنر ندارد. امیدوارم آقای جوروند؛ مدیرکل ارشاد این تالار‌ها را به هنرمندان واگذار کند.

تشویق هنرمندان به اجراهای عمومی
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئا‌تر فجر کشور نیز در این آیین گفت: خوزستان و 6 استان دیگر میزبانان نخستین جشنواره تئا‌تر استانی هستند.
به گفته «سعید‌ اسدی» جشنواره باید حاصل تولیدات تئا‌تر ایران در یک سال باشد.
وی ادامه داد: باید جریان مستمر اجرای عمومی در شهر‌ها پیگیری شود و کارهایی که پخته شده‌اند و ارتباط موثر با مخاطب داشته‌اند را روی صحنه‌های جشنواره ببینیم. جشنواره قرار است بازتاب تولیداتی باشند که مخاطب خودشان پاسخ داده باشند و رو به مردم کرده باشد. نه رو به جشنواره‌ها یا رو به هنرمندان.
اسدی افزود: جشنواره تئا‌تر فجر در بعضی از استان‌ها برجستگی کیفی آثار ملاحظه می‌شود. سال گذشته و امسال با توجه به شمار آثاری که به جشنواره راه پیدا کرده‌اند. بهترین آثار از لحاظ کیفی و کمی از استان‌هایی برآمده‌اند که اجرای عمومی مستمری داشته‌اند. از مسئولان خواهش می‌کنم که اجرای عمومی تئا‌تر و تئا‌تر برای مردم را در استان تشویق کنند.

جشنواره فجر امسال محدود نبود
اسدی ادامه داد: در جشنواره‌های فجر استانی تبادل تجربه را خواهیم داشت. یک تولید تئاتری در یک سال نباید به یک اجرای عمومی در یک سالن و در یک جشنواره تمام شود. تئا‌تر نیازمند تور یا سفر است و تمام شهرهای ایران امکان میزبانی آثار را دارند. یکی از ویژگی‌های تئا‌تر فجر استانی این امکان به وجود می‌آید که کارهای تولیدی در ایران سفر کنند مهم‌ترین هدف و ویژگی‌ در فجر استانی آثاری از شهرهای دیگر بیایند و امکانی برای دیده شدن آن‌ها وجود داشته باشد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئا‌تر فجر کشور ابراز امیدواری کرد که فجرهای استانی با آثار متنوع تری برگزار شوند و افزود: در سال گذشته و امسال فجرهای استانی دارای ساختار مشخصی شدند که هر ساله رئیس انجمن نمایشی هر استان دبیر برگزاری جشنواره فجر استانی در آن استان باشد.
وی گفت: یکی از اتفاقات خجسته‌ای که در جشنواره فجر استانی خوزستان افتاده که می‌تواند الگویی باشد، این است که جشنواره به صورت متمرکز در مرکز استان نیست و تور تئا‌تر در استان در حال برگزاری است و امیدوارم این الگو در استان‌های دیگر هم اجرا شود و کارگاه‌های آموزشی هم به پیشرفت کار‌ها کمک خواهد کرد.
اسدی افزود: جشنواره فجر امسال به ۱۲ روز بهمن محدود نشده و از پاییز جشنواره را آغاز کرده‌ایم. همچنین کارگاه‌های آموزشی، همایش‌های پژوهشی و جشنواره‌های فجر استانی برگزار می‌شوند. در ‌‌نهایت هم از یکم تا ۱۲ بهمن مرحله نهایی جشنواره فجر را در تهران برگزار خواهیم کرد.
 
نوید روزهای خوب
سی‌ و‌ پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر استانی در 7 شهر استان (اهواز، بهبهان، اندیمشک، ماهشهر، آبادان، دزفول و خرمشهر) در حال برگزاری است و تا 15 دی هم ادامه دارد.
نخستین جشنواره استانی تئاتر فجر در استان خوزستان در حالی با حضور جمعی از مسئولان مرکز هنرهای نمایشی کشور، مسئولان استانی و هنرمندان تئاتر خوزستان در اهواز برگزار شده که هنرمندان خوزستانی از معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان خواستار کمک صنایع استان به هنر، هنرمندان و تئاتر استان شدند.
فضای صمیمی و هنرمندانه این جشنواره امید و سرزندگی را در میان هنرمندان استان به وجود آورده است. نخستین جشنواره استانی در روزهای تقریبا سرد خوزستان گرمی را به بازار تئاتر به ارمغان آورده و نوید روزهای خوب را می‌دهد.
 
ظرفیت برپایی جشنواره‌های بین‌المللی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در حاشیه این جشنواره به همشهری گفت: وجود تئا‌تر و همچنین رونق و پیشرفت تئا‌تر در یک جامعه نشان دهنده خردورزی، بلوغ فکری و تعقل در آن جامعه است که این امر در حوزه‌های مختلف به مردم کمک خواهد کرد.
«محمد جوروند» افزود: خوزستان که در زمینه‌های فرهنگی و هنری و تئا‌تر سابقه خوبی دارد و در جشنواره‌های ملی تئا‌تر مقاومت، جشنواره تئا‌تر لاله‌های سرخ اندیمشک، جشنواره تئا‌تر عربی، جشنواره تئا‌تر استانی و جشنواره‌های مختلف دیگر و همچنین در اجرای مختلف خود را ثابت کرده است و این نشان دهنده اقبال عمومی در خوزستان به تئا‌تر است.
او ادامه داد: فرهنگ بنای آن را هنرمندان همین استان گذاشته‌اند و جز علاقه‌مندی محض چیز دیگری نبوده است و خدمت در تئا‌تر یک امر مقدس است. چرا که خدمت در حوزه تئا‌تر خدمت به تعالی انسان است و روی سن آموزه‌های مهم انسانی دیده می‌شود که بسیار آموزنده است.
به گفته او، تعداد بسیار زیادی از هنرمندان خوزستان در این حوزه در حال فعالیت هستند و بنابراین باید به خوزستان نگاه ویژه‌ای شود. همچنین به دلیل موقعیت خاص خوزستان در همجواری با استان‌ها و کشورهای دیگر می‌توان حتی جشنواره‌های بین‌المللی را در این استان تعریف کنیم.

غیرمتمرکز شدن جشنواره
جوروند از غیر متمرکز کردن جشنواره تئا‌تر فجر استانی استقبال کرد و گفت: متمرکز بودن این جشنواره اتفاق جالبی نیست اما این اتفاق در شهرهای مختلف در حال گستردگی است. همچنین خلاقیت و نوآوری که در جشنواره تئا‌تر ایجاد شده و انتقال آن به استان‌های دیگر و بهره‌برداری هنرمندان استانی از آن یک امر مبارکی است و امیدواریم از تجارب هنرمندان دیگر بهره کافی را خواهیم برد و در اجراهای نمایشی خودمان استفاده کنیم.
وی یکی از دغدغه‌های همیشگی در حوزه‌های تئا‌تر و موسیقی را متمرکز بودن در تهران می‌داند و می‌افزاید: اما با این خلاقیت امیدواریم جشنواره‌های دیگر هم به استان‌ها راه پیدا کنند.




نظرات کاربران